Asbestsanering i Stockholm

2020-12-23

Vi befinner oss i slutet av december månad och vi på Wasa Skadeservice vill passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Såhär års är det hög tid att planera in nya årets asbestsanering i Stockholm. Att vara ute i god tid är något vi rekommenderar så att detta viktiga arbete inte skjuts upp, och att du dessutom kan få jobbet utfört den tid som passar dig bäst.

 

Läs mer om våra tjänster inom asbestsanering i Stockholm

 

Asbest - totalförbjudet sedan år 1982

Det finns många fastigheter i Stockholm som innehåller asbesthaltigt material. Asbest har använts sedan lång tid tillbaka tack vare materialets höga hållfasthet och smidighet. Asbest tål värme och hetta, är ljud- och värmeisolerande och är kemiskt beständigt. Användningen totalförbjöds dock redan år 1982 på grund av dess hälso- och miljörisker, men kan än idag hittas i byggnadsmaterial i fastigheter som restes eller renoverades mellan 50- och 70-talet.

 

Så länge asbesten är inkapslad utgör den ingen fara. Det är först när man bearbetar den, genom till exempel rivning, som asbestfibrer kan frigöras och spridas i form av ett damm. Dessa fibrer är mycket skadliga att andas in. Därför är det viktigt att sanering och hantering av asbest sköts på ett säkert och tryggt sätt av behörig personal.

 

Viktigt att kontrollera asbest innan renovering

När det är dags att renovera, riva upp gamla golv och väggar är det viktigt att ta reda på om det finns asbest. För att vara på den säkra sidan bör du ta hjälp av kunniga och behöriga hantverkare som kan hjälpa till att göra ett asbesttest. Om asbestanalysen visar tecken på asbest så följs det upp med en asbestinventering för att ta reda på omfattningen av asbesten. Efter detta kan vi påbörja arbetet med sanering.

 

Asbestsanering i Stockholm

Chansa inte med säkerheten - se till att vara ute i god tid så att utredning och sanering kan göras så snart som möjligt. Misstänker du att ditt hem har asbest eller har du några funderingar? Tveka inte att höra av dig så berättar vi närmre om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med en asbestsanering i Stockholm.