PCB-sanering fortfarande viktigt att genomföra

nov 5, 2022

Äger du en fastighet som byggdes eller renoverades mellan 1956 och 1973? Då kan det finnas en risk att huset innehåller polyklorerade bifenyler (PCB). Om du äger ett sådant hus måste du ta reda på om det finns PCB i fogar eller golvmaterial.

Visar det sig att byggnaden innehåller höga halter av PCB måste du sanera. Vi på Wasa Skadeservice har lång erfarenhet av att sanera PCB och vi utför allt från sanering till bortforsling av miljöskadligt avfall.

Läs mer om PCB-sanering i Stockholm

Ett hälso- och miljöskadligt ämne

PCB är ett miljöfarligt ämne som gör att vår miljö och vi människor tar skada och påverkar bland annat immunförsvar och fortplantning. PCB har haft många värdefulla egenskaper inom byggindustrin och är därför vanligt förekommande i gamla fogmassor i bostäder som byggts mellan år 1957-1973. PCB anses idag vara cancerframkallande och material som innehåller detta ämne ska därför behandlas som farligt avfall. PCB förbjöds 1973, men ämnet finns fortfarande kvar i miljön på grund av dess långa nedbrytningstid. Det är viktigt att hindra att ytterligare PCB sprids till miljön. Trots att ämnet är förbjudet läcker PCB fortfarande ut till luft och mark från bland annat äldre fogmassor i byggnader. För att förhindra detta är det viktigt att du som fastighetsägare sanerar dina byggnader från PCB.

Här kan du hitta PCB

Fogmassor som innehåller PCB kan finnas runt dörrar och fönster, balkonger, plastmattor, under trösklar, runt element, i tegel och trä. Ämnet kan också förekomma i en del elektrisk utrustning, som i tvättmaskiner, centrifuger, torktumlare, köksfläktar och cirkulationspumpar.

Skyldighet att kontrollera PCB

Som fastighetsägare är du skyldig att inventera och PCB-sanera byggnader som byggdes eller renoverades mellan år 1956 och 1973. Vi på Wasa Skadeservice har lång erfarenhet av PCB-sanering i Stockholm, och vi tar hand om allt från inventering till sanering, besiktning och bortförsel av miljöfarligt avfall på ett säkert sätt.

Nyhetsarkiv

Boka dränering av husgrunden nu till hösten

Ta en kontakt och boka in dräneringsarbete nu så utför vi jobbet under hösten, vanligtvis kan man utföra dessa arbeten en bra bit fram på senhösten och tidiga vintern. En husgrund eller källare brukar behöva dräneras om efter 25-30 år, det är självklart bättre att...

Du vet väl att vi jobbar med dränering och markarbeten också!

Behöver du hjälp med dränering av husgrunder i Stockholm? Slipp fuktproblem i grund och källare - Dränera din källare / husgrund redan idag! Med byggservice och markarbeten från en erfaren leverantör får du trygghet och har ett ansvar mindre i ditt projekt. Viktigt...

Hög tid att boka sanering och byggservice inför sommaren!

Vi kan byggservice och sanering  i Stockholm sedan 2005. Våra ledord är Kvalitet och Miljö! Med byggservice och sanering från en erfaren leverantör får du trygghet och har ett ansvar mindre i ditt projekt. Anlitandet av en entreprenör för sanering kan ge dig tillgång...

Behöver du hjälp med asbestsanering i Stockholm?

Asbest är ett farligt ämne som kan orsaka flera allvarliga sjukdomar som till exempel cancer. Låt oss hjälpa dig med sanering av asbest. Hör av er till oss om ni behöver hjälp med asbestsanering i er lokal, vi är verksamma i hela Storstockholm. På vår sida om...

Saneringsfirma i Stockholm – Några vanliga frågor vi ofta får

Nu har vi byggt på startsidan med några vanliga frågor som vi ofta får som saneringsfirma i Stockholm. Du hittar sektionen med frågor och svar en bit ner på startsidan. Frågorna är:Hur väljer man saneringsfirma i Stockholm?Är ni en miljövänlig saneringsfirma?Vad...

Wasa Skadeservice – Den miljövänliga saneringsfirman i Stockholm

Wasa Skadeservice har alltid haft ett högt miljöfokus i vår verksamhet. Det är så eftersom vi värnar miljön, vår personal och våra kunder trygghet! Miljöfokus ger långsiktigt hållbara städer och samhällen På vår hemsida har vi samlat en hel del innehåll som visa hur...

Lär dig mer om sanering!

Nu har vi byggt på med fler artiklar som utbildar om sanering från Wasa Skadeservice i Stockholm. Eftersom vi själva kan sanering och industrisanering och har varit verksamma sedan 2005 har vi mycket att berätta till nytta för våra kunder och andra som vill lära sig...

Missa inte vår kunskapsbank som utbildar om sanering

Missa inte vår kunskapsbank som utbildar om sanering från Wasa Skadeservice i Stockholm. I kunskapsbanken har vi samlat en serie artiklar som förklarar mer om miljövänlig sanering med kvalitet. Vi kan sanering och industrisanering i Stockholm och använder oss av...

Nu lanserar vi vår nya webb

Idag lanserar vi vår nya webb med presentation av våra tjänster, vi står gärna som din helhetsleverantör när det gäller sanering inom både privata och kommersiella fastigheter. Många av de jobb vi utför som berättigar till rotavdrag. Läs om våra tjänster och ta en...

Ta tag i asbestsaneringen i god tid!

Nu är vi redan inne i mitten av augusti månad vilket innebär att hösten precis är runt hörnet. Det innebär att det är hög tid att planera in höstens asbestsanering i Stockholm. Att vara ute i god tid är något vi rekommenderar så att detta viktiga arbete inte skjuts...

Miljövänlig sanering och rivning - Kan vi hjälpa dig?