Vanlig fråga vi får: Kan jag riva en vägg själv eller ska jag ta hjälp av er?

feb 28, 2024

Som rivningsfirma i Stockholm får vi ibland frågan om man kan utföra rivning på egen hand eller om det är bättre att ta in en rivningsfirma som gör jobbet tryggt och säkert.

I den här artikeln i vår kunskapsbank vägleder vi och ger smarta tips om du funderar på att riva en vägg på egen hand.

Artikeln om att riva en vägg på egen hand hittar du här
Du kan läsa mer om rivningsarbeten i Stockholm här

Några av underrubrikerna är:
– Innan jag river en vägg så behöver jag tips så jag inte skadar mig
– Innan jag river en vägg – Hur vet man om en vägg är bärande?
– Får man riva en vägg hur som helst i en bostadsrätt i Stockholm?
– Vilka verktyg är bäst om man ska riva en vägg?
– Vilka är fördelarna att låta en rivningsfirma i Stockholm riva väggen?

Som den sista frågan indikerar, vår rekommendation är att vända dig till en rivningsfirma i Stockholm om du vill få jobbet gjort tryggt och säkert. Ta en kontakt så kikar vi på det du behöver hjälp med och ger dig ett prisförslag, vi utför rivningar i hela Stockholmsregionen.

 

Nyhetsarkiv

Byggprojekt till våren – Hjälp med rivning och sanering?

Våren är en bra tid för att sätta igång med en hel del byggprojekt. Ofta behövs rivning, sanering i någon form, säg till så hjälper vi! Göra jobbet själv eller ta in en hantverkare? Måla om fasaden, dränera om huset eller kanske en utbyggnad – vare sig du gör arbetet...

Vi står för trygg rivning & demontering i Stockholm

Vi på Wasa Skadeservice AB är en rivningsfirma i Stockholm som har flera års erfarenhet inom rivning och demontering. Vi tar både stora och små rivningsuppdrag- Rivning i samband med vattenskada- Demontering av byggnadsdelar- Rivning av garage, förråd och andra mindre...

Stockholm har blivit kallt – Än så är det vinter!

Ja ännu håller kylan och vintern i sig i Stockholm och många är de fastighetsägare som behöver hjälp med snöröjning och takskottning. Att snön alltid bruka komma som en överraskning är ingen hemlighet, och när väl vintern kommit brukar efterfrågan på takskottning...

Vi hjälper dig med vinterns snöröjning

Trygg snöskottning och snöröjning i Stockholm. Säker snöröjning och halkbekämpning för företag, fastigheter och bostäder.  Bland de kundgrupper som vi hjälper med snöröjning finns både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Läs mer här om vår olika...

Hur utför man en rivning när det finns asbest?

Rivning av byggnader där asbest finns kräver noggrann planering och att man följer säkerhetsföreskrifter. Vi river och sanerar asbest i Stockholm. Här är några grundläggande steg i rivningsprojekt med asbest. Läs mer om rivningsprojekt, asbestanalys och asbestsanering...

Dränering i Stockholm – Några frågor vi ofta får

Nu har vi byggt på sidan om dränering i Stockholm med några vanliga frågor som vi ofta får inför dräneringsuppdrag. Du hittar sektionen med frågor och svar en bit ner på sidan om dränering av källare i Stockholm Några av frågorna är: Hur vet man när det dags att...

Boka dränering av husgrunden nu till hösten

Ta en kontakt och boka in dräneringsarbete nu så utför vi jobbet under hösten, vanligtvis kan man utföra dessa arbeten en bra bit fram på senhösten och tidiga vintern. En husgrund eller källare brukar behöva dräneras om efter 25-30 år, det är självklart bättre att...

Du vet väl att vi jobbar med dränering och markarbeten också!

Behöver du hjälp med dränering av husgrunder i Stockholm? Slipp fuktproblem i grund och källare - Dränera din källare / husgrund redan idag! Med byggservice och markarbeten från en erfaren leverantör får du trygghet och har ett ansvar mindre i ditt projekt. Viktigt...

Hög tid att boka sanering och byggservice inför sommaren!

Vi kan byggservice och sanering  i Stockholm sedan 2005. Våra ledord är Kvalitet och Miljö! Med byggservice och sanering från en erfaren leverantör får du trygghet och har ett ansvar mindre i ditt projekt. Anlitandet av en entreprenör för sanering kan ge dig tillgång...

Behöver du hjälp med asbestsanering i Stockholm?

Asbest är ett farligt ämne som kan orsaka flera allvarliga sjukdomar som till exempel cancer. Låt oss hjälpa dig med sanering av asbest. Hör av er till oss om ni behöver hjälp med asbestsanering i er lokal, vi är verksamma i hela Storstockholm. På vår sida om...

Saneringsfirma i Stockholm – Några vanliga frågor vi ofta får

Nu har vi byggt på startsidan med några vanliga frågor som vi ofta får som saneringsfirma i Stockholm. Du hittar sektionen med frågor och svar en bit ner på startsidan. Frågorna är:Hur väljer man saneringsfirma i Stockholm?Är ni en miljövänlig saneringsfirma?Vad...

Wasa Skadeservice – Den miljövänliga saneringsfirman i Stockholm

Wasa Skadeservice har alltid haft ett högt miljöfokus i vår verksamhet. Det är så eftersom vi värnar miljön, vår personal och våra kunder trygghet! Miljöfokus ger långsiktigt hållbara städer och samhällen På vår hemsida har vi samlat en hel del innehåll som visa hur...

Lär dig mer om sanering!

Nu har vi byggt på med fler artiklar som utbildar om sanering från Wasa Skadeservice i Stockholm. Eftersom vi själva kan sanering och industrisanering och har varit verksamma sedan 2005 har vi mycket att berätta till nytta för våra kunder och andra som vill lära sig...

Missa inte vår kunskapsbank som utbildar om sanering

Missa inte vår kunskapsbank som utbildar om sanering från Wasa Skadeservice i Stockholm. I kunskapsbanken har vi samlat en serie artiklar som förklarar mer om miljövänlig sanering med kvalitet. Vi kan sanering och industrisanering i Stockholm och använder oss av...

Nu lanserar vi vår nya webb

Idag lanserar vi vår nya webb med presentation av våra tjänster, vi står gärna som din helhetsleverantör när det gäller sanering inom både privata och kommersiella fastigheter. Många av de jobb vi utför som berättigar till rotavdrag. Läs om våra tjänster och ta en...

PCB-sanering fortfarande viktigt att genomföra

Äger du en fastighet som byggdes eller renoverades mellan 1956 och 1973? Då kan det finnas en risk att huset innehåller polyklorerade bifenyler (PCB). Om du äger ett sådant hus måste du ta reda på om det finns PCB i fogar eller golvmaterial. Visar det sig att...

Ta tag i asbestsaneringen i god tid!

Nu är vi redan inne i mitten av augusti månad vilket innebär att hösten precis är runt hörnet. Det innebär att det är hög tid att planera in höstens asbestsanering i Stockholm. Att vara ute i god tid är något vi rekommenderar så att detta viktiga arbete inte skjuts...

Miljövänlig sanering och rivning - Kan vi hjälpa dig?